Руският президент Владимир Путин обсъди конфликта в Украйна с френския си

...
Руският президент Владимир Путин обсъди конфликта в Украйна с френския си
Коментари Харесай

Путин уверява Макрон, че правят всичко възможно да запазят живота на цивилните

Руският президент Владимир Путин разиска спора в Украйна с френския си колега Еманюел Макрон по телефона в петък, като му описа за подхода на Москва към евентуална договорка за преустановяване на военните дейности, заяви Кремъл, оповестява " Ройтерс ".

" В отговор на загрижеността, изразена от Еманюел Макрон, съветският президент акцентира, че руските въоръжени сили, които вземат участие в специфичната военна интервенция, правят всичко допустимо, с цел да запазят живота на цивилните, в това число посредством образуване на филантропични коридори за тяхната безвредна евакуация ".

Президентите разискаха процеса на договарянията сред Москва и Киев. " Владимир Путин и Еманюел Макрон обсъдиха положението на нещата по време на преговорите на съветските и украинските представители ", се споделя в известието.

" В този подтекст бяха изложени основните подходи на съветската страна за разработване на вероятни съглашения ", се споделя в известието на Кремъл.

Макрон е " извънредно угрижен " за обстановката в Мариупол, който бе обиден от непрекъснати обстрели през последните дни, съгласно офиса на френския президент. Разговорът продължи малко повече от един час, добави Елисейският замък.

Путин упреква Киев във военни закононарушения, " беше привлечено вниманието към многочислените военни закононарушения, осъществявани всекидневно от украинските сили за сигурност ", добавя Кремъл за диалога сред Путин и Макрон. " По-специално масирани ракетни и артилерийски офанзиви против градовете на Донбас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР